
سفیر اسبق ایران در واتیکان: در گفتوگوی بین ادیان، فهم تاریخ و جغرافیای این موضوع به همراه شناخت کافی از مخاطب و بستر ضروری است.
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه عالی نواب، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مسجد جامعی در دومین نشست از سلسله نشست های «کلمة سواء» که با موضوع اسلام و گفتوگوی میان ادیان در مدرسه علمیه عالی نواب برگزار شد با اشاره به برخی از ویژگی های دین اسلام، عنوان کرد: اسلام نسبت به دیگران بی تفاوت نیست و در این رابطه شواهد قرآنی و سیره معصومین (علیهم السلام) گواه است.
وی ضمن تشریح اصطلاحات موجود در حوزه گفتوگوی میان ادیان، گفت: گفتوگوی دینی می تواند میان دینداران یک دین، دینداران ادیان مختلف و افراد دیندار و بی دین اتفاق بیفتد و بدیهی است که نوع و کارکرد هر کدام متفاوت خواهد بود.
سفیر اسبق ایران در واتیکان اضافه کرد: گفتوگوی دینی یک مشترک لفظی است و ممکن است فهم دو طرف گفتوگو از این مفهوم متفاوت باشد؛ در حال حاضر هر کسی که کم و بیش صحبت از گفتگوی دینی می کند، حتی در جهان سوم، از آن موضوع دیگری را می فهمد.
حجت الاسلام والمسلمین مسجد جامعی ابراز کرد: منظور از گفتوگوی بین ادیان این است که طرفین با هم گفتوگوی خلّاق و سازنده داشته باشند و در مورد مسائلی که مبتلابه طرفین است، همفکری و هم اندیشی کنند.
وی ادامه داد: مسائلی چون محیط زیست، آب و بیماری های مختلف هم چون ایدز، مسائلی واقعی هستند که کشورهای مختلف با آن ها دست به گریبانند به طوری که در شهرهای پربارانی مانند رم نیز آب را جیره بندی کرده اند.
مدیر کل اسبق فرهنگی دفتر همکاری های وزارت امور خارجه در تبیین معنای عرفی گفتوگوی ادیان اظهار کرد: این مفهوم از نظر عرف به این معناست که افراد مختلف که هر کدام وابسته به یک دین، اعتقاد و تفکر هستند، با هم بنشینند و نه در مورد حق و باطل بودن خودشان بلکه در مورد مسائل مشترک با یکدیگر گفتوگو و بعد از شناخت نظرات همدیگر، برای حل مشکلات تلاش کنند.
حجت الاسلام والمسلمین مسجد جامعی با بیان این که این همکاری ها و همفکری ها در مورد محدود کردن دامنه بیماری هایی هم چون ایدز در آفریقا خیلی موثر بود، گفت: در گفتوگوی بین ادیان، فهم تاریخ و جغرافیای این موضوع به همراه شناخت کافی از مخاطب و بستر ضروری است.