مدرسه علمیه عالی نواب | معرفی مدرسه علمیه عالی نواب
مدرسه علمیه عالی نواب | معرفی مدرسه علمیه عالی نواب
مدرسه علمیه عالی نواب | معرفی مدرسه علمیه عالی نواب
مدرسه علمیه عالی نواب | معرفی مدرسه علمیه عالی نواب

معرفی مجموعه

مدرسه علمیه عالی نواب | معرفی مدرسه علمیه عالی نواب

آشنایی با مدرسه علمیه عالی نواب

حوزه‌های علمیه مهم‌ترین پایگاه تولید و نشر معارف اسلامی و طلاب پرچمداران دفاع از ارزش‌های اسلام و انقلاب هستند.
مدرسه علمیه عالی نواب، واقع در جوار ملکوتی حضرت رضا علیه السلام، از مدارس کهن حوزه علمیه خراسان است که توسط یکی از بزرگان سلسله سادات رضوی به نام میرزا صالح نقیب رضوی در سال 1086ق، دوران شاه سلیمان صفوی(1077 -1105ق) ساخته شد. این مدرسه علمیه پس از بازسازی، در سال ….

مقدمه ای بر پیشینه مدرسه علمیه عالی نواب

در طول دوران غیبت حضرت ولی عصر عجل الله فرجه الشریف، حوزه‌های علمیه مهمترین و بزرگترین پایگاه نشر معارف اسلام ناب و طلاب، پرچمداران دفاع از ارزش‌های اسلامی و انقلابی بوده‌اند.

با توجه به گستردگی علوم در دوران معاصر، یکی از بهترین بسترهایی که زمینه تفقه و فهم عمیق در دین را فراهم می‌کند، مراکز تخصصی حوزوی می باشند. در همین رابطه، مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «حوزه‌ها باید حرکت به سمت تخصصی شدن را جدی بگیرند.»

مدرسه علمیه عالی نواب، واقع در جوار ملکوتی حضرت رضا علیه السلام، از مدارس کهن حوزه علمیه خراسان است که توسط یکی از بزرگان سلسله سادات رضوی به نام میرزا صالح نقیب رضوی معروف به نواب در سال 1086ق، زمان شاه سلیمان صفوی(1077 -1105ق) ساخته شد. پس از بازسازی، در سال 1380ه ش، به عنوان اولین مدرسه تخصصی حوزه علمیه خراسان، فعالیت خود را آغاز کرده است؛ این مرکز علمی هر ساله در دو مقطع تخصصی سطح 2 و 3 در رشته های ادبیات عرب، فقه و اصول، فقه و حقوق، فلسفه اسلامی، کلام اسلامی و مشاوره با رویکرد اسلامی و در سطح 4 در رشته های ادبیات عرب با گرایش ترجمه بلاغی، فقه مقارن، کلام مقارن، کلام جدید و فلسفه اسلامی از میان طلاب علاقمند و مستعد طلبه می­پذیرد.  

راهبرد کلان این مدرسه، فراهم کردن بستر مناسب جهت تربیت طلاب توانمند، برای پیشبرد اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی می باشد؛ امید است با یاری خداوند متعال، این مجموعه در مسیر سربازی حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف جهت تحقق این آرمان بزرگ، نقش آفرین باشد.

برنامه‌های مدرسه علمیه عالی نواب، در سه بخش آموزشی، پژوهشی و فرهنگی ارائه می‌گردد:

- اهم برنامه‌های آموزشی و پژوهشی :

استفاده از اساتید توانمند و صاحب نام در جوامع علمی

برگزاری مباحثات علمی در سطح 2 و 3 و تشکیل حلقه‌های تخصصی در سطح 4 با حضور استاد ناظر

حضور اساتید پایه در مدرسه جهت پیگیری دغدغه‌های علمی طلاب در هر رشته

برگزاری دوره‌ها و میزگردهای تخصصی در موضوعات مختلف با حضور اساتید مجرب

بهره گیری از اساتید مشاور متخصص جهت تدوین مقالات و پایان‌نامه و رساله

برگزاری دوره های مهارتی پژوهشی مانند: دوره مهارت پایان نامه نویسی، مهارت مقاله نویسی، مهارت کار با رایانه، دوره روش تبدیل مسأله به ایده ، دوره ویراستاری و درست نویسی، دوره تند پژوهی و …

امکانات پژوهشی مدرسه برای طلاب:

  • امکان استفاده از کتابخانه تخصصی
  • امکان استفاده میز مطالعه اختصاصی
  • امکان چاپ مقالات در نشریات معتبر حوزوی
  • امکان استفاده از کامپیوتر جهت امورات پژوهشی
  • استفاده از اینترنت رایگان جهت امورات پژوهشی
  • اعطای وام خرید لپ تاپ

 

-اهم برنامه های فرهنگی و تربیتی :

برگزاری طرح جامع ورثة الانبیاء جهت آشنایی طلاب با منظومه فکری امامین انقلاب 

برنامه های تبلیغی متنوع در مناسبت های مختلف؛ مانند: برپایی خیمه حضرت زهرا سلام الله علیها در دهه فاطمیه و اعزام طلاب مبلّغ در ایام تبلیغی سال

ارائه خدمات اجتماعی به مردم مخصوصا مناطق کم برخوردار؛ از جمله برگزاری اردوهای جهادی در مناطق محروم، سیل زده و …، توزیع بسته های معیشتی در مناسبت‌های مختلف، قربانی آخر ماه قمری وتوزیع آن در مناطق محروم، ارتباط با خیرین جهت رفع مشکلات نیازمندان، و …

برگزاری اردوی‌های تفریحی استانی و خارج استانی