معرفی مدرسه علمیه عالی نواب

در شهر مقدّس مشهد، به واسطه وجود مرقد حضرت ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام)، مدارس علمیه متعدّد و مهمی احداث شده است. «مدرسه علمیه صالحیه مشهور به نواب» در میان ۱۰ مدرسه ی علوم دینی در دوره ی صفویه ساخته شده است و همواره از آن به عنوان یکی از مدارس تخصّصی موفق، یاد میشود؛ گواه این مطلب را میتوان، در موفقیت دانش آموختگان این مدرسه یافت نمود که هر یک در خطّه ای از سرزمین مقدّس جمهوری اسلامی، مسئولیتهای خطیر علمی و اجرایی را بر عهده دارند.
واقف موقوفات این بنای خیریه، مرحوم «ابوصالح رضوی» از جمله اشراف و سادات رضوی و ملقّب به نواب و نقیب سادات در مشهد بوده و این مدرسه را بدین جهت، «مدرسه صالحیه نواب» نامیدهاند که بعدها، به «مدرسه نواب» معروف گردید که هم اکنون به عنوان موقوفه «نواب میرزا ابوصالح رضوی» در ثبت احوال کشور به شناسه ملی 14000986780 و شناسه ثبت 100592260000، ثبت و ضبط شده است.
کتابخانه ی مدرسه ی علمیه عالی نواب را که بیش از سی و چهار هزار جلد و نیز بیش از ۱۸ هزار عنوان کتاب را داراست، میتوان یکی از کتابخانه های بسیار غنی معرّفی نمود. فرمایش مقام معظّم رهبری (حفظه الله) درباره کتابخانه این مدرسه، شاهد این سخن است. ایشان فرموده اند:
«این کتابخانه جزو مهمترین کتابخانه های مدراس علمیه مشهد است؛ زیرا علاوه بر زیادی کتب آن بالنسبه به کتابخانه های مدارس دیگر، تعدادی کتب خطی نفیس در این کتابخانه موجود است که برخی از آنها تاکنون به طبع نرسیده است و در بعضی از آنها، خط علمای بزرگ شیعه وجود دارد.»
