دومین اجلاسیه سالانه پژوهش مدرسه علمیه عالی نواب، روز چهارشنبه، 28 آذر 1403، در سالن اجتماعات این مدرسه برگزار شد. این مراسم که با حضور اساتید، طلاب و پژوهشگران برجسته حوزه علمیه برگزار گردید، از پژوهشگران برتر مدرسه تجلیل به عمل آمد و از دستاوردهای جدید علمی پژوهشی رونمایی شد.
در این اجلاسیه، دکتر احد فرامرز قراملکی، رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی، و حجتالاسلام علی خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان، به عنوان سخنرانان اصلی حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام محمد اسفندیاری، مدیر مدرسه علمیه عالی نواب، ضمن خیرمقدم به مهمانان و حاضران، از عوامل اجرایی این اجلاسیه تقدیر و تشکر کرد. همچنین حجتالاسلام سید هاشم موسوی ثابت، مسئول پژوهش مدرسه، به ارائه گزارشی از فعالیتهای پژوهشی این مدرسه پرداختند.
این مراسم با سخنرانی دکتر احد فرامرز قراملکی آغاز شد. وی با تأکید بر اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه گفت: «هدف از این وحدت، انتقال برکات موجود در حوزههای علمیه به دانشگاهها بود، اما متأسفانه در عمل، عمق مطلوب در دروس الهیات دانشگاهی شکل نگرفت و پژوهشهای الهیاتی دچار سطحینگری شدند. پژوهش باید بر پایه آموزش اصیل و کافی استوار باشد. زانو زدن و خوب درس خواندن است که انسان را به جایگاه علمی والا میرساند».
در ادامه، مدیر حوزه علمیه خراسان به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به جایگاه پژوهش در نظامهای آموزشی، آن را یکی از شاخصههای ارزیابی این نظامها دانست و گفت: «پژوهشی که در راستای سعادت، پیشرفت، و ترقی شرایط کشور و نظام اسلامی قدم برندارد، ارزش زیادی ندارد». حجتالاسلام علی خیاط در بخش دیگری از بیانات خود به ارائه گزارشی از اقدامات انجامشده برای ارتقای کیفیت پژوهشها و افزایش انگیزه بین پژوهشگران پرداختند و بر ضرورت حمایت از طلاب پژوهشگر تأکید نمودند.
در بخش دیگری از این مراسم، از اولین کتاب انتشارات صالحیه نواب با عنوان «قلمرو حاکمیت اراده در وقف» اثر حجتالاسلام مجید استاد مودب خوشرو رونمایی شد. همچنین، شماره اول دو نشریه علمی پژوهشی «در مسیر اجتهاد» و «پژوهشهای علوم عقلی» معرفی شدند. علاوه بر این، دو طرح پژوهشی مهم، شامل طرح «تاریخ شفاهی مدرسه علمیه عالی نواب» و طرح «احیای نسخ خطی» نیز رونمایی شدند.
در این اجلاسیه از 64 نفر از طلاب و پژوهشگران برتر این مدرسه تجلیل شد. افراد تقدیرشده شامل برترینهای هجدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان، برگزیدگان رقابت پژوهشی نخبگانی مرکز مدیریت، پایاننامهنویسان برتر مدرسه، مؤلف اولین اثر انتشارات صالحیه نواب، و ممتازین آموزشی و پژوهشی مدرسه بودند.